Pitkä perinne

Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen on yli 50 vuoden historiansa aikana käynyt läpi useita muutoksia ja sopeutunut niihin kaikkiin. Tämän seurauksena yritys on laajentunut tasaista tahtia. Muutoksista huolimatta alkuperäinen ajatus laadukkaiden ja henkilökohtaisten rakennusten suunnittelu ja toteutus on pysynyt ennallaan.

Asiakas edellä

Yrityksemme tapa toimia eroaa suuresti lähes kaikista muista alan toimijoista. Kaikissa projekteissamme laitamme asiakkaan etusijalle, kuuntelemme ajatuksia, toiveita ja tarvittaessa tietenkin myös mahdollista kritiikkiä. Säännöllinen yhteydenpito pitää asiakkaan ajan tasalla ja takaa toivotun lopputuloksen ilman yllätyksiä.

Aikojen saatossa

1989

Iso Carlson

RTRKY oli mukana Iso Carlsonin suunnittelussa Kuopioon.

1978

Kuopion jäähalli

Kuopion jäähalli, joka tunnetaan myös nimellä Olvi Areena avattiin vuonna 1979. RTRKY osallistui rakennuksen toteutukseen. Kuva vuodelta 1978.

1995

Kolmisoppi

RTRKY suunnitteli vuonna 1995 avatun kauppakeskus Kolmisopen.

1989

Kuopion kauppatorin pysäköintilaitos

RTRKY osallistui myös Kuopion kauppatorin pysäköintilaitoksen toteutukseen.

RTRKY:n historiaa

Yrityksemme tie alkoi vuonna 1970. Ensimmäinen vuosikymmen oli yritykselle voimakkaan kasvun aikaa ja vuonna 1976 yritysmuoto vaihdettiin kommandiittiyhtiöksi. Omiin vastavalmistuneisiin toimitiloihin siirryttiin syksyllä 1978. Näinä aikoina kohteiden painopiste oli aravarahoitteisten asuinrakennuskohteiden suunnittelu, joka tapahtui käsityönä piirustuspöydän ääressä kulma- ja kolmioviivaimia, sapluunoita sekä harppia käyttäen.

80-luvulla yritys jatkoi kasvuaan. Saimme monia merkittäviä yhteistyökumppaneita julkisen sektorin, kaupan ja teollisuuden toimialoilta.

Laman aikana kokopäiväisiä työntekijöitä jouduttiin vähentämään, mutta kehitystäkin tapahtui. Suunnittelijamme perehtyivät 1992 käyttöönotettuun CAD, eli tietokoneavusteinen suunnittelu -ohjelmistoon ja yrityksen kasvu jatkui heti vuodesta 97 eteenpäin. Kaupan alan yhteistyökumppanuus vahvistui merkittävästi. 

CAD:n käyttöönotto osoittautui vielä odotettuakin paremmaksi päätökseksi, kun sitä alettiin hyödyntää kaikessa suunnittelussa. Kaupallisten kohteiden suunnittelun osuus vahvistui edelleen. Terveydenhuollon, oppilaitosten ja asuinrakennus kohteiden suunnittelun osuus oli edelleen merkittävää. Henkilökunnan määrä vakiintui nykyiselle tasolle. 

2010-luvulla suunnittelu toteutettiin edelleen pääosin CAD:n avulla, mallinnusohjelma Revit 3D:hen alettiin myös tutustua. Yhteistyö jatkui pääosin pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Suunnittelu tapahtuu nykyään melkein täysin mallintamalla, mutta myös virtuaalitodellisuus ja muut teknologian kehityksestä seuranneet innovaatiot lisäävät merkitystään vuosi vuodelta. Vuosikymmenten 

aikana yritys on saanut lukemattomia uusia yhteistyökumppaneita myös maakunnan rajojen ulkopuolelta. Mutta, mikä tärkeintä saamme edelleen tehdä suunnittelun yhteistyötä pitkäaikaisten terveydenhuollon ja kaupan toimijoiden, sekä rakennusyritysten kanssa. Mottomme “Taloudellisen rakentamisen suunnittelua” kantaa siis edelleen.